IMPERMEABILIZANTI PIATRA NATURALA

Impermeabilizanti piatra naturala si travertin. Asigurarea longevitatii, durabilitatii si frumusetii  acestor materiale necesita un material indispensabil – impermeabilizantul pentru  marmura, travertin, calcar, granit etc. Impermeabilizantul creaza o bariera protectiva pe suprafata pietrei care impiedica absorbtia apei sau a altor substante lichide care pot pata sau chiar distruge piatra.Acest tratament este ultimul pas in reconditionarea oricarei suprafete din piatra naturala .

Prin impermeabilizare se înțelege sigilarea porilor pentru ca apa să nu pătrundă în profunzimea pietrei. Este foarte important că soluția aceasta specială să lase piatra să respire, iar impermeabilizanti noastri ofera asa ceva .

Pentru a pastra marmura, travertinul, calcarul, granitul sau alte suprafete din piatra naturala la aspectul initial si pentru a oferi protectia maxima impotriva matuirii, zgarieturilor si petelor se ocupa Rocas Decor.Putem sa va oferim un program de intretinere regulat in intervale mai scurte sau mai lungi pentru intretinerea si reconditionarea pietrei dumneavuastra. Deasemenea se poate face intretinerea suprafetelor de trafic fara a fi necesara reconditionarea intregii suprafete.                                                                                  Intretinerea si reconditionarea regulata a suprafetelor de piatra va da permanent impresia unui interior luxos si mereu nou.

Impregnantul  NATURAL SEALER  GMS 511  este disponibil cu “efect natural”.   Cine doreste accentuarea culori poate alege WET SEALER  SIL 290  este disponibil cu “efect umed”. Impregnantul nostru  este ușor de aplicat cu pensula sau o rola.  Pe  suprafata andezitului, dacă impregnantul este aplicat corect și până la saturație, se poate aștepta o durată de viață de până la 8 ani. O impregnarea rezistenta care va protezeaza opera la conditiile adverse ale vremii.

Impermeabilizare marmura si travertin trebuie reaplicate la un interval de cateva ani sau de cate ori piatra devine mai greu de intretinut.

cere oferta personalizata !

Termen de executie scurt 2-3 zile !

Mai multe modele de marmura la: lucrari

products category=”impermeabilizanti”]

Impregnanti


Caracteristici si Utilizari:

Wet Sealer este un produs destinat pentru tratamentul materialelor colorate din granit, marmura, piatra si pavaje, ajuntand la intensificarea culorilor naturale. Acesta ofera suprafetei tratate proprietati de impermeabilizare si respingere a apei, crescand astfel rezintenta la agentii externi.

Mod de utilizare:

Aplicati uniform pe partea de tratat cu o pensula, trafalet sau prin pulverizare, pe suprafata curata si uscata. Pentru materiale foarte absorbante se recomanda doua sau mai multe straturi de produs.

Acoperire:  Aproximativ 10-20 mp/litru, in functie de gradul de absorbtie a materialului de tratat

Caracteristici si Utilizari:

Betawax este un produs destinat pentru tratamentul granitului si marmurei colorate. Acopera micile excoriatii si microfracturi imbunatatind gradul de lustruire si ajuta la intesificarea culorilor naturale. Acesta ofera suprafetei tratate proprietati de impermeabilizare si respingerea apei, crescand astfel rezistenta la agentii externi. Prin adaugarea de pigmenti speciali permite intensificarea culorilor naturale insuficiente.

Mod de utilizare:

Manual- Varsati cateva picaturi de Betawax pe placile uscate si uniformizati cu o carpa uscata si curata

Mecanizat- Se aplica produsul cu masini automatizate, folosind produsul pur sau cu adaos de pigmenti colorati conform cerintelor.

Acoperire: Aproximativ 20 mp/litru, in functie de porozitate

Caracteristici si Utilizari:

SIL 290 este un impregnant protectiv cu un spectru larg impotriva petelor de ulei, vin, detergenti, etc...Se utilizeaza pentru protejarea blaturilor de bucatarie, mese, bai si suprafete plane sau verticale din marmura, piatra sau granit. Superficiile tratate capata o nuanta de efect umed evidentind venele si tonurile de culoare proprii ale materialului.

Caracteristici si Utilizari:

Suprafetele tratate trebuie sa fie curate si uscate. Se aplica direct pe suprafetele de tratat prin pulverizare, cu trafalet, pensula sau cu o carpa uscata.

Asteptati 20-30 de minute pana cand produsul este absorbit, dupa care stergeti suprafata tratata cu o carpa uscata sau hartie. Pentru o protectie eficienta contra petelor este indicata aplicarea produsului dupa 1 an de zile.

Acoperire: 15-20 mp/litru

Caracteristici si Utilizari:

Natural Sealer este produsul ideal pentru protejarea suprafetelor plane si verticale, scarilor si placilor funerare din marmura, piatra, granit sau pavaje. Acesta ofera suprafetelor tratate rezistenta la apa si cresterea rezistentei la agentii externi, cum ar fi ploi acide, smog, inghet si umiditate, pastrand culoarea naturala a acestora.

Mod de utilizare:

Aplicati uniform pe partea tratata cu o pensula, trafalet sau prin pulverizare pe o supfarata curata si uscata. Pentru materiale foarte absorbante se recomanda doua sau mai multe straturi de produs.

Acoperire: 10-20 mp/litru. In functie de gradul de absorbtie a materialului de tratat

Caracteristici si Utilizare

Defender este un impregnant protectiv cu un spectru larg impotriva petelor de ulei, vin, detergenti, etc... Se utilizeaza pentru protejarea blaturilor de bucatarie, mese, bai si suprafete plane sau verticale din marmura, piatra sau granit.

Mod de utilizare:

Se aplica pe suprafetele curate si uscate prin pulverizare, cu trafalet, pensula sau cu o carpa uscata. Asteptati 20-30 de minute pana cand produsul este absorbit, dupa care stergeti suprafata tratata cu o carpa uscata sau hartie.

Acoperire: 15-20 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

A.G.E T7 este un produs pe baza de rasini si ceruri naturale special fabricat pentru tratarea superficiilor din piatra naturala si marmura dupa sablatura cu A.G.E T5. Superficiile tratate capata o nuanta de efect anticat evidentind venele si tonurile de culoare proprii ale materialului.

Poate fi folosit pentru suprafete interioare sau exterioare, astfel incat suprafetele tratate devin oleohidrorepelente.

Mod de utilizare:

Se aplica cu pensula pe suprafetele curate si uscate facand atentie la uniformizarea corecta a produsului cu un trafalet in bumbac cu fir scurt.

Se recomanda utilizarea produsului in spatii bine ventilate evitand inhalarea directa a vaporilor.

Acoperire: Aproximativ 20 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

Professional Stone Sealer este un produs hidrofug pe baza de solventi organici, folosit in protectia suprafetelor de piatra, impotriva apei, murdariei si efectului inghet-dezghet. Se preteaza atat pentru aplicari interne cat si externe. Este usor de folosit, avand o aplicabilitate larga in special pentru suprafetele din pietre naturale cu absorbtie ridicata. Profesional Stone Sealer nu modifica aspectul natural al pietrei, nu produce aglomerari, urme sau halouri. Este rezistent UV. Prezinta o protectie limitata impotriva acizilor.

Mod de utilizare:

Se aplica pe suprafata curata si uscata la o temperatura mai mare de 10 grade C cu peria, roller, pulverizator, pasla, evitandu-se excesul de produs. Aplicati un strat uniform pentru a asigura o penetrare completa. Pe suprafetele foarte poroase se recomanda aplicarea a doua maini la un interval de minim 4 ore.

Acoperire: pentru pietrele cu o absorbtie ridicata intre 4-5 mp/litru

pentru pietrele cu absorbtie medie intre 8-12 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

Total Wet este un tratament protector impotriva umezelii care imprima suprafetelor tratate efectul puternic de “ud”. Indicat pentru toate pardoselile din pietre naturale, marmura, travertine, granit, aglomerate, cu culori diferite pe care le scoate in evidenta, produsul fiind recomandat atat la interior cat si la exterior. Suprafetele tratate devin mai protejate impotriva petelor datorata formulei lui speciale in care amestecul de solventi penetreaza in interiorul materialului. Aplicarea tratamentului cu Total Wet scoate profund in evidenta culoarea pietrei, nu formeaza pete, nu apar efecte translucide sau peliculare. Este rezistent la radiatii UV

Mod de utilizare:

Se aplica pe suprafete curate, uscate, in mod uniform, fiind o solutie care modifica tonalitatea culorii, solutia se aplica intr-un strat abundent, astfel incat piatra sa absoarba cantitatea necesara, fiind nevoie in general de un tratament cu pulverizatorul  sau cu o carpa din bumbac. Se recomanda multa atentie la indepartarea surplusului de solutie ( acolo unde este cazul ). Pentru materialele absorbante se recomanda ca dupa tratament sa se lase un interval de 5-6 ore, al doilea tratament urmand sa fie aplicat in sens invers fata de cum a fost aplicat primul tratament. In cazul in care solutia s-a aplicat in exces se recomanda stergerea cu o carpa curata din bumbac.

Acoperire: pentru pietrele cu o absorbtie ridicata intre 8-10 mp/litru

pentru pietrele cu absorbtie medie intre 15-20 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

QUASAR este un tratament protectiv impotriva petelor. Este indicat pentru toate tipurile de piatra naturala lustruita aflate atat in interior, cat si in exterior. Suprafetele tratate devin rezistente la apa, murdarie, efect inghet-dezghet, pete de ulei, grasimi, mancare etc. Datorita formulei sale speciale, tratamentul patrunde adanc suprafata tratata realizand o protectie ridicata la patare pentru un timp indelungat. Tratamentul nu modifica aspectul natural al pietrei, nu formeaza pete si nu apar efecte translucide sau peliculare.  Este rezistent UV. Nu ofera protectie impotriva acizilor!

Mod de folosire

Poate fi aplicat pe suprafetele lustruite din piatra naturala, marmura, granit etc. interioare sau exterioare. Inainte de aplicare suprafata trebuie sa fie curata si uscata. Se aplica in mod uniform cu un pulverizator sau cu o carpa de bumbac sau microfibra, evitandu-se excesul de produs. Pe suprafetele poroase se recomanda doua aplicari cu un interval de minim 4 ore de uscare intre acestea. Produsul se aplica ca atare. Nu se distribuie pe suprafete murdare si unde temperatura este sub 10°C. Inainte de utilizarea produsului se recomanda citirea cu atentie a fisei tehnice si efectuarea unei probe de test pe o suprafata mica, pentru a determina daca efectul produsului este cel dorit. Asigurati o buna ventilare a spatiului in care se aplica produsul.

Consum

Pentru suprafete cu absorbtie medie intre 8-12 mp/l

Pentru suprafete cu absorbtie mica intre 15-20mp/l

Caracteristici si Utilizare

WET SEAL  este un tratament protectiv impotriva umezelii, a petelor de ulei, grasimi, mancare, murdarie, etc. Este indicat pentru pardoseli interioare si exterioare din piatra naturala, marmura, granit, travertin cu finisaj mat, buciardat, periat, brut, etc. Suprafetele tratate cu WET SEAL devin rezistente la patare timp indelungat, datorita formulei speciale ce asigura o patrundere adanca in materialul tratat. Aplicarea tratamentului accentueaza nuanta pietrei conferindu-i un aspect de “ud”. Nu formeaza pete, nu apar efecte translucide sau peliculare. Este rezistent la raze UV. Nu protejeaza impotriva acizilor!

Mod de folosire

Inainte de aplicare suprafata trebuie sa fie curata si uscata. Se aplica in mod uniform cu un pulverizator, cu o carpa sau un aplicator din bumbac, evitandu-se excesul de produs. Pe suprafetele poroase se recomanda doua aplicari cu un interval de minim 4 ore de uscare intre acestea. Tratamentul devine eficient dupa 24 ore de la aplicare.

Produsul se aplica ca atare. Nu se distribuie pe suprafete murdare si unde temperatura este sub 10°C. Inainte de utilizarea produsului se recomanda citirea cu atentie a fisei tehnice si efectuarea unei probe de test pe o suprafata mica, pentru a determina daca efectul produsului este cel dorit. Asigurati o buna ventilare a spatiului in care se aplica produsul.

Consum

Consumul variaza in functie de porozitatea pietrei:

Pentru pietrele cu o absorbtie ridicata intre 4-6 mp/l

Pentru pietrele cu absorbtie medie intre 8-12mp/l

Antialunecare


Caracteristici si Utilizare

A.G.E T5 este un produs acid care produce sablarea/antichizarea chimica a mai multor tipuri de marmura, calcar sau alte materiale. Este un produs foarte usor de utilizat fiind folosit pe suprafete mici cu blaturi de bucatarie, scari, placari cu aspect rustic, etc..

Mod de utilizare

Aplicati uniform produsul pe suprafata de lucru asezata orizontal cu o stropitoare sau prin pulverizare.

Lasati produsul sa lucreze pentru o perioada de 5-10 minute dupa care spalati cu multa apa. Pentru un efect anticat mai accentuat lasati produsul sa lucreze pentru mai mult timp. Pentru a evidentia sau intensifica culoarea materialului si pentru a-l proteja de agentii externi, aplicati dupa uscare Betawax sau A.G.E T7

Acoperire: 4-7 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

A.G.E T9 este un tratament anti-alunecare pentru suprafetele de granit lustruite sau pietre cristaline impiedicand astfel alunecarea atunci cand suprafata acestuia este umeda. Este un produs foarte usor de utilizat fiind folosit pe diverse suprafete precum scari, terase, trotuare,etc...

Mod de utilizare

Inainte de utilizare, curatati suprafata de murdarie sau ceara acolo unde este cazul. Aplicati uniform produsul pe suprafata de lucru asezata orizontal cu o stropitoare, mop sau prin pulverizare.

Lasati produsul sa lucreze pentru o perioada de 2-5 minute dupa care spalati cu multa apa. Pentru un efect anti-alunecare mai avansat, repetati aplicatia pana cand obtineti efectul dorit.

Pentru a evidentia sau intensifica culoarea materialului si pentru a-l proteja de agentii externi, aplicati dupa uscare Betawax.

Acoperire: 8-10 mp/litru

Caracteristici si Utilizare

Rustop T1 este un produs special folosit la eliminarea petelor de rugina din toate graniturile bogate in fier ( Kashmir, Solar White, Camelia White, Azularan...). Acesta reduce si elimina petele de culoare galbuie si previne reformarea acestora pe suprafetele curatate.

Mod de utilizare

Intindeti-l uniform pe toata suprafata, chiar si pe verticala, cu o matura, de jos in sus. Distantati placile intre ele cu bucati de plastic astfel incat produsul sa poata lucra o ora, sau chiar mai mult in unele cazuri.

Pentru prevenirea unei eventuale inchidere a culorii pe materiale mai deschise la culoare, se recomanda diluarea produsului ( 7 parti de Rustop T1 si 3 parti de apa ).

Dupa folosirea produsului recomandam aplicarea unui hidrorepelent, GMS 511, Betawax pentru a proteja materialul de agentii externi ( ploi acide, smog, inghet, umiditate...)

Ceara lichida pe baza de silicon


SILWAX este o ceara siliconica formulata special pentru intretinerea regulata a suprafetelor de marmura, granit si piatra naturala, in special pentru pietrele inchise la culoare. Datorita formulei sale speciale aceasta curata, protejeaza si da un luciu puternic suprafetei tratate. SILWAX revitalizeaza nuantele pietrei intensificandu-i nuantele si scotand in evidenta venaturile protejand in acelasi timp suprafata impotriva petelor de murdarie, ulei, vin, cafea etc. SILWAX permite suprafetei sa respire.

Mod de folosire

Indepartati toate obiectele si mobila de pe suprafata ce urmeaza a fi tratata. Asigurati-va ca suprafata este curata si uscata. SILWAX este gata de folosinta. Aplicati produsul cat mai uniform cu un pulverizator, o pensula, un mop cu microfibra sau o rola. Lasati sa se usuce cateva minute dupa care stergeti suprafata cu o carpa uscata sau o masina de lustruit pentru obtinerea lustrului final.

Protejati suprafetele netratate cu o folie de plastic.

Consum: In functie de porozitatea suprafetei intre 30-50mp/l

Detergenti


Caracteristici si Utilizare

Marble Cleaner este un produs complex destinat pentru mai multe utilizari. Se foloseste in mod special ca detartrant si decalcifiant pentru recuperarea suprafetelor murdare si imbatranite din marmura, piatra, granit sau pavaje ( la eliminarea fluorescentelor ). Poate fi folosit la indepartarea rezidurilor rezultate in urma operatiilor de taiere si montaj, a petelor de ciment si adeziv.

Mod de utilizare

Aplicati  uniform produsul cu o pensula, varsandu-l direct pe material sau prin pulverizare si lasati-l sa lucreze cateva minute, dupa care frecati cu o perie de plastic ( daca e nevoie ) si spalati/ clatiti cu multa apa. Suprafetele tratare nu intra in contact cu apa.

A  nu se folosi pe suprafete lucioase din marmura,travertin,calcar deoarece le matuieste !!!

Caracteristici si Utilizare

Stone Cleaner este utilizat pentru curatarea materialelor murdare si innegrite de smog , alge , muschi sau igrasie putand fi aplicat pe suprafete netede sau mate .

Stone Cleaner  are o puternica actiune oxidanta si penetranta si e foarte usor de indepartat dupa folosire .

 

Mod de folosire

Se aplica uniform pe suprafata de curatat si se lasa cateva ore dupa care se curata cu o perie daca este cazul si se indeparteaza cu apa .Daca suprafata nu este complet curata repetati operatiunea.

 

Acoperire  - 5-10mp/litru

Caracteristici si Utilizare

Detergent lichid universal concentrat foarte puternic folosit la indepartarea petelor de smog si grasime de pe suprafete din piatra, marmura, granit, pavaje, etc...

Mod de folosire:

Se pulverizeaza pe suprafata dorita, se asteapta cateva minute dupa care se indeparteaza cu o carpa uscata sau direct cu apa. Acolo unde este nevoie se poate folosi o perie de plastic.

Aplicare: se poate folosi produsul pur sau diluat in apa pana la 50%. A nu se utiliza impreuna cu alti detergenti, acest lucru putand anula efectul produsului.

Caracteristici si Utilizare

Detergent igienizant folosit pentru combaterea si stoparea dezvoltarii bacteriilor, microorganismelor, ciupercilor, etc...

Mod de folosire:

Zilnic, ca igienizant pentru bai, bucatarii, pavimente, restaurante. A nu se utiliza impreuna cu alti detergenti, acest lucru putand anula efectul antibacterian al produsului.

Aplicare: 3-4 capacele la 5 litri de apa

Caracteristici si Utilizare

Nettax este un spray auto-lucidant care curata si impermeabilizeaza instantaneu. Nettax este un produs neutru , alcatuit din rasini siliconice speciale , destinat suprafetelor lucioase din marmura , piatra sau granit (blaturi de bucatarie , bar, mese, etc...)

Mod de utilizare:

Se aplica de la o distanta  de 25 de cm de suprafata pe care doriti sa o tratati dupa care intindeti uniform cu o carpa uscata. A se agita sprayul inainte de utilizare

Caracteristici si Utilizare

Clean Stone este un detergent igienizant, cu pH neutru folosit la curatarea si spalarea zilnica a pardoselilor din marmura, granit, ceramica, teracotta, ciment etc. CLEAN STONE este un detergent in solutie apoasa, complet biodegradabil, neacid si neabraziv, folosit pentru intretinerea pardoselilor lustruite, lacuite, anticate, impregnate. Este ideal atat pentru resedinte personale, cat si pentru spatii comerciale. Este recomandat a fi folosit in bucatarii, baruri, bai de hotel, sali de conferinta, restaurante, etc. Detergentul inlatura murdaria si praful si lasa suprafata curata si frumos mirositoare.

Mod de folosire

Pentru o curatare de intretinere se dilueaza produsul in apa in proportie de 1:30, dupa care se spala suprafata cu un mop.

Pentru o curatare mai profunda se aplica solutia diluata in proportie de 1:10 cu un mop de bumbac, se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se limpezeste bine cu apa.

Inainte de utilizarea produsului se recomanda citirea cu atentie a fisei produsului si efectuarea unei probe de siguranta pe o suprafata mica, pentru a determina daca efectul produsului este cel dorit.

Caracteristici si Utilizare

DE GRAUB este un detergent pe baza de acizi, solubil in apa, folosit in special pentru inlaturarea reziduurilor de chit de rost sau ciment de pe suprafetele de piatra naturala, gresie, ceramica, beton etc. Asigura o curatare agresiva si  profunda a suprafetelor murdare.

DE GRAUB este recomandat pentru inlaturarea murdariei aparute in timpul montajului pe suprafete mate, periate, neslefuite etc.  Nu provoca deteriorari ale texturii naturale a suprafetelor pietrelor. A nu se utiliza pe suprafete din calcar, marmura sau travertin!

Mod de folosire

Inainte de utilizarea produsului se recomanda protejarea suprafetelor  din sticla, metal, aluminiu, mobiler, plante etc. aflate in apropiere. In cazul folosirii detergentului in interior se recomanda o buna ventilare a incaperii.

Inainte de spalare se umezeste suprafata cu apa, se aplica solutia preparata de detergent si se lasa sa actioneze 2-3 minute. Se freaca cu o perie sau monodisc, dupa care se clateste din abundenta cu apa. Eliminati toate reziduurile.

-pentru spalari normale se foloseste o dilutie de 1:10.

-pentru spalari dificile se foloseste o dilutie de 1:2.

-pentru inlaturarea reziduurilor foarte dificile se foloseste produsul pur, nediluat.

Produsul se aplica pe suprafete din granit, andezit, pietre naturale si pardoseli ceramice cu finisaj mat, periat, sablat, brut, fiamat etc.

A nu se folosi pe suprafete calcaroase lucioase!

A nu se lasa produsul in contact cu suprafata curatata mai mult de o jumatate de ora. Inainte de aplicare se recomanda testarea produsului pe o suprafata mica pentru a verifica daca acesta este porivit tratarii suprafetei si daca efectul corespunde cerintelor dumneavoastra.

Caracteristici si Utilizare

MAC MUD este un detergent alcalin pe baza de apa, foarte concentrat, potrivit pentru curatarea suprafetelor foarte murdare, pentru inlaturarea petelor de grasime, cafea, vin si a altor reziduuri aparute in timp. Datorita formulei sale concentrate este recomandat pentru inlaturarea murdariei persistente. Nu provoaca deteriorari ale texturii naturale a suprafetelor pietrelor.

Mod de folosire

Inainte de utilizarea produsului se recomanda protejarea surafetelor  din sticla, metal, aluminiu, mobiler, plante etc, aflate in apropiere.  In cazul folosirii detergentului in interior se recomanda o buna ventilare a incaperii.

Inainte de spalarea propriu zisa se umezeste suprafata cu apa, se aplica solutia preparata de detergent lasand sa actioneze 5-10 minute.

Pentru spalari manuale se foloseste o dilutie de o parte detergent  la 10 parti apa, se freaca cu peria dupa care se clateste din abundenta cu apa asigurandu-va ca ati eliminat toate reziduurile.

Pentru spalari cu momoperie se foloseste  o dilutie de 1:30 parti apa, pentru scruber se foloseste o dilutie de 1:20 parti apa.

Pentru pete foarte dificile se foloseste produsul pur, nediluat.

Produsul se aplica pe suprafete de klinker, marmura, granit, pietre naturale si pardoseli industriale, ceramice mate, pardoseli sablate, periate, etc.  A nu se lasa produsul in contact cu suprafata ce urmeaza a fi curatata mai mult de o jumatate de ora. Inainte de aplicare se recomanda testarea produsului pe o suprafata mica pentru a verifica daca acesta este porivit acesteia si daca efectul corespunde cerintelor dumneavoastra.